Branding

brand-manual-

Vi på Midgard Digital har en stor passion för att utveckla webbapplikationer då en webbapplikation kan ge folk bra verktyg som de kan behöva i sina liv, exempel på webb appar som många har hört talas om är Gmail, Google Drive, Microsoft word med mera.

frontend utveckling

backend utveckling

Vad är en webbapplikation?

En webbapplikation (webapp) är ett applikationsprogram som lagras på en fjärrserver och levereras över internet via ett webbläsargränssnitt. Webbtjänster är webbappar per definition och många, även om inte alla, webbplatser innehåller webbappar.

Utvecklare designar webbapplikationer för en mängd olika användningsområden och användare, från en organisation till en individ av många anledningar. Vanligt använda webbapplikationer kan inkludera webbmail, onlineräknare eller e-handelsbutiker. Även om användare bara kan komma åt vissa webbappar med en specifik webbläsare, är de flesta tillgängliga oavsett webbläsare.

Hur webbapplikationer fungerar

Webbapplikationer behöver inte laddas ner eftersom de nås via ett nätverk. Användare kan komma åt en webbapplikation via en webbläsare, som Google Chrome, Mozilla Firefox eller Safari.

För att en webbapp ska fungera behöver den en webbserver, applikationsserver och databas. Webbservrar hanterar förfrågningar som kommer från en klient, medan programservern slutför den begärda uppgiften. En databas lagrar all nödvändig information.

Webbapplikationer har vanligtvis korta utvecklingscykler och små utvecklingsteam. Utvecklare skriver de flesta webbappar i JavaScript, HTML5 eller CSS. Programmering på klientsidan använder vanligtvis dessa språk, som hjälper till att bygga en applikations front-end. Programmering på serversidan skapar de skript som en webbapp kommer att använda. Språk som Python, Java och Ruby används ofta i programmering på serversidan.

Fördelarna med en Webbapplikation

Webbapplikationer har många fördelar. Några vanliga fördelar inkluderar följande:

Webbapp vs. inbyggd app vs. hybridapp

Inom den mobila datorsektorn kontrasteras ibland webbappar med inbyggda appar, som är applikationsutvecklare som bygger specifikt för en viss plattform eller enhet och installerar på den enheten. Inbyggda appar kan vanligtvis använda enhetsspecifik hårdvara, till exempel en GPS eller kamera på en inbyggd mobilapp.

Program som kombinerar de två tillvägagångssätten kallas ibland för hybridapplikationer. Hybridappar fungerar på samma sätt som webbappar men installeras på enheten som en inbyggd app. Hybridappar kan också dra fördel av enhetsspecifika resurser genom att använda interna API:er. Nedladdade inbyggda appar kan ibland fungera offline; hybridappar har dock inte den här funktionen. En hybridapp kommer vanligtvis att dela navigeringselement som liknar en webbapp eftersom de huvudsakligen är baserade på webbappar.

BOKA ETT SAMTAL

Välj Service: *
Välj Kontakt Person *
Välj Datum och tid *
Bekräftelse *
Total: $
0.00